One World


MPTY Zine support

One World Romania. Singurul festival de film documentar din Romania dedicat promovarii DREPTURILOR OMULUI. 18 – 23 martie. Bucuresti. 5 zile. 35 de filme. 20 de tari. 20 de invitati – regizori, protagonisti, politologi, calugari budisti, dizidenti din Birmania, traineri de film, oameni speciali – de la care avem ce invata… oameni pe care poate nu ai mereu ocazia sa ii vezi in fiecare zi. Oameni!!

Filme. 35 de filme. Fiecare in felul lui. Atat de diferite si totusi atat de asemanatoare. Drepturile Omului. Nu e un concept gol. Nu e o idee. Sau nu ar trebui sa fie… O realitate. Pentru noi … romanasii… Poate nu e atat de grav faptul ca Ionel pute in tramvai.. poate nu e cel mai rau lucru ca metroul nu mai vine… In alte tari e mult mai rau. E altfel. Tii minte perioada comunista din Romania? Multiplica cu 100 si tot nu esti aproape!

Birmania! Iti spune ceva tara asta? 50 de milioane de oameni guvernati de teroare… Dictatura militara. Nu are dusmani externi, dar jumatate din bugetul de stat e folosit pentru armata. 1 copil din 5 moare inainte de a implini 5 ani. Saptamana viitoare vine un calugar budist in Romania. Dizident din Birmania. Un copil ce traieste si lupta pentru pace. 19 martie – este ziua dedicata lui. Expozitie foto cu cei din tara sa natala. Documentar filmat cu o camera ascunsa(caci altfel ar fi fost ucisi „artistii”) in Birmania… Indraznesti sa privesti?

Am mentionat de cele 2 proiectii la penitenciare? Rahova si Jilava. Joi si Luni. Pentru cei inchisi… Dar si pentru mine, pentru tine, pentru „cei de afara”… Ai fost vreodata la inchisoare? Crezi ca e ca in Prison Break? Daca esti putin curios, scrie-ne si hai cu noi!

2 expozitii foto. Birmania din nou. Birmania din nou. 20 de fotografii. Despre teroare, despre speranta, despre viata… Apoi una despre femeile ce au suferit atat datorita violentei domestice din Romania. Fotografii facute chiar intr-un centru in care ele mai indraznesc sa priveasca spre viitor…

Daca ti-am starnit putin interesul, intra pe site-ul nostru sa afli mai multe www.oneworld.ro . Daca ti-am starnit mai mult interesul, hai miercuri, 18 martie, ora 19:30 la ArCub la evenimentul de deschidere a festivalului. Trailerele filmelor. Concert live. Luna Amara. Jazz cu Vlaicu Golcea si Marta Hristea. Intrarea e libera… Miercuri poti primi mai multe informatii de la domni si doamne mult mai dragute decat mine. Mult mai implicate. Mult mai…

Iti multumsc. Iti multumesc, tie! Tie, cel care ai citit mesajul meu. Tie, cel care mi-ai oferit 2 minutele. Iti multumesc!

– multumesc festivalule.

– si eu iti multumesc tie , Mirceone

ONE WORLD ROMANIA

ONE WORLD ROMANIA

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s