2% pentru underground


MPTY ZINE sustine initiativa celor de la ACUM.

sursa: http://www.acum-ong.ro/blog/

Tic-tac, tic-tac, se apropie termenul de virare (15 mai!!) a celor 2% din impozitul pe venit către organizaţiile non-profit. Dacă vă simţiţi underground, vă plac ideile şi proiectele noastre şi nu v-aţi orientat deja spre alte cauze, am aprecia foarte mult dacă v-aţi gândi la noi.

Pe doilasuta.ro scrie că e mai uşor să redirecţionezi 2% decât să te-nchei la şireturi. Desigur, nu-i nevoie să-i credeţi pe cuvânt, mai ales că ştim cu toţii că nu-i uşor să te-nchei la şireturi când porţi bocanci cu 14 găuri. Scurt şi la obiect, iată care ar fi paşii de urmat:

1. Alegeţi declaraţia potrivită: dacă veniturile vin doar din salariu, formularul câştigător e 230; dacă aveţi şi alte venituri, de exemplu din chirii,  drepturi de autor sau sunteţi PFA, trebuie să completaţi 200. Ambele se găsesc mai jos.
230 | 200

2. Printaţi două exemplare (dintre care unul se întoarce la contribuabil după ce e avizat de organul fiscal).

3. Completaţi-le cu atenţie (cu atenţie la IBAN mai precis), conform instrucţiunilor pe care le au pe verso. Nu vă agitaţi dacă nu ştiţi cât exact reprezintă în lei cei 2% din impozit, AF-ul se poate ocupa de completatul căsuţei respective. Pentru redirecţionare, completaţi la II.2:
– Denumire entitate non-profit: Asociaţia pentru Cultivarea Undergroundului Muzical;
– Cod fiscal entitate non-profit: 25678700;
– Cont bancar (IBAN) entitate non-profit: RO 51 RZBR 0000 0600 11 818246

4. Depuneţi-le (sau trimiteţi-le, cum e mai la-ndemână) administraţiei financiare de care aparţineţi. Dacă nu sunteţi familiarizaţi cu astfel de instituţii, e bine de ştiut că multe administraţii financiare au sedii diferite pentru persoane juridice şi fizice, aşa că trebuie să vă îndreptaţi spre cele pentru persoane fizice. Aici este o listă cu sediile administraţiilor finaciare de sector din Bucureşti.

5. Sunteţi gata. Undeva, cândva, în cursul anului, banii voştri vor ajunge la noi şi vor fi cheltuiţi cu chibzuinţă! Sperăm să vă placă produsele şi acţiunile pe care va scrie ca pe tăbliţele de pe vremuri “Aici sunt banii dvs.!”

Pentru orice nelămuriri sau mai multe detalii despre mecanismul 2%, doilasuta.ro e un site foarte util. Sau ne puteţi contacta pe noi prin formularul de contact sau la acum [at] acum-ong.ro, lucru valabil şi pentru orice nelămuriri legate de noi şi activităţile noastre.
Mulţumim!

În altă ordine de idei, orice aţi fi decis în legătură cu posibilul destinatar al celor 2%, ar fi bine să nu vă gândiţi că “mai bine lasă că oricum sunt foarte puţini bani şi nu contează”. Dacă zece persoane gândesc aşa, se pierd pe drum (ajung la stat dar înţelegeţi ideea) în jur de 100 de euro, bani cu care se pot cumpăra, de exemplu: 50 de cărţi pentru copii mai puţin norocoşi, 200 de role de pansament sau alte articole sanitare pentru oameni bolnavi, 5000 de fluturaşi care ar putea schimba atitudinea a 5000 de oameni, peste 100 de conserve cu mâncare pentru animale din adăposturi, utilităţile pe o lună pentru un apartament destinat femeilor şi copiilor abuzaţi, cazare sau mâncare pentru două formaţii underground din străinătate, şi lista ar putea continua la infinit.

Redirecţionarea celor 2% este un drept care chiar poate schimba ceva! Pentru asociaţii mici, poate face chiar o diferenţă enormă.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s