SICK OF IT ALL – Based on a true story 2010


SICK OF IT ALL-BASED ON A TRUE STORY 2010


25 de ani fara compromisuri, 25 de ani de integritate si 25 de ani de hardcore-punk. Probabil cea mai reprezentativa trupa de New York Hardcore, Sick of it all, abia si-au lansat cel de-al 9-lea full length: “Based on a true story”.

Adica cum integritate? Adica dupa mii de concerte si sute de piese compuse, nu au incetinit tempo-ul ca sa apara in wal-mart si la Mtv, nu si-au schimbat stilul dupa cum bate ce unii numesc hardcore zilele astea.. si cel mai important: NU au renuntat la mesajul politic pentru a arata tuturor noii lor adidasi smecheri si cum o ard ei cu “bautura si femei” (asa cum e trend-ul mai recent). De un sfert de secol, Sick of it all au incorporat tot ceea ce inseamna “hardcore”, de la “h” la “e” :-).

“Based on a true story” nu este in nici un caz un material prin care trupa se “reinventeaza”. Este o continuare, sau chiar o imbunatatire a directiei pe care cvartetul a urmat-o in ultimii ani (sau de ce nu, de la inceputul carierei). Tema generala abordata, in materie de versuri si mesaj, este la fel ca pe “Death to tyrants”: abisul in care Statele Unite, si nu numai, se tot afunda: mai mult control si mai multa saracie. Dupa cum zic si baietii in video-urile “Track by track”, care sunt disponibile (-pe youtube-) pe mediabook-ul pe care il primesti odata cu albumul, “Death or jail” da tonul albumului, punand intrebarea: “Ce anume ne determina sa facem tot ceea ce facem?”. Raspunsul e in fata noastra :-).

Albumul nu pastreaza aceeasi tenta in exclusivitate. Piese ca “A month of Sundays” destind un pic atmosfera, privind in retrospectiva vremurile bune ale CBGB-ului, cand hardcore-ul costa 5$ si avea loc duminica dupa amiaza.. In FIECARE duminica dupa-amiaza. In orice caz, nu prea are rost sa vorbesc eu despre toata treaba cu piesele pentru ca o fac ei mult mai bine pe acele “Track by track” de care va ziceam mai sus.

Si daca mai stiti ca spuneam despre unele albume ca sunt un “must”, albumul asta trece mult de acel “must”, sa nu mai zicem de un concert.. care speram sa aiba loc undeva in apropiere toamna viitoare, cand SICK OF IT ALL au anuntat turneu in Europa. Cheers!

Alex (MPTY ZINE/COERCION) mai 2010

Track Listing:

 1. „Death or Jail”
 2. „The Divide”
 3. „Dominated”
 4. „A Month of Sundays”
 5. „Braveheart”
 6. „Bent Outta Shape”
 7. „Lowest Common Denominator”
 8. „Good Cop”
 9. „Lifeline”
 10. „Watch It Burn”
 11. „Waiting for the Day”
 12. „Long as She’s Standing”
 13. „Nobody Rules”
 14. „Dirty Money”
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s