“Asa cum spune si titlul, Cronicile din Retardia este, de fapt, o prezentare de situatii si stari dintr-o tara imaginara, Retardia, dar care incet-incet risca sa devina o tara reala.

Albumul contine aluzii, fapte si stari din viata reala a celor aproximativ doua milioane de locuitori ai Retardiei.
Asa cum este si normal, cetatenii Retardiei se numesc Retardati.
Nu ne referim la cei care chiar sunt afectati de aceasta boala, ci la oamenii normali care suporta saracia, batjocura, si se umilesc in fata unor conducatori care nu fac decat sa-si vada de interesele proprii; conducatori care ignora fatis orice lege si orice drept pe care trebuie sa-l ofere cetatenilor de rand.
E crunt ce se intampla in Retardia, poate chiar putin exagerat. Dar, doar putin.
In alta ordine de idei, cetatenii Retardiei sunt atat de implicati in viata lor incat, defapt ei nu vad toate aceste abuzuri la care sunt supusi de conducatorii lor. Pentru un cetatean al acestei tari imaginare, viata ideala este aceea de corporatist, in care viata de dupa munca nu exista.
Dar, pe langa ei, ca si “animale” de casa, adica cei care nu fac parte din marile corporatii si care au alte ocupatii mai putin prospere, sunt acei cetateni care isi ineaca amarul si problemele in bautura.
Albumul contine 12 piese, din care 2 parodii, una dupa o melodie populara si alta dupa o melodie dintr-o emisiune care se difuza cu multi ani in urma. Asa cum ne-am/ v-am obisnuit, am inclus si pe acest album un remake al unei piese ce aparea pe albumul Stupidity Tour.
De asemenea mai contine si o piesa “cover”, dar cantata in limba romana si transpusa la viata din Retardia.
Nu credem ca e o coincidenta faptul ca in Retardia se vorbeste limba romana.

Va dorim auditie placuta!”

2 thoughts on “Recycle Bin – Cronicile din Retardia-prezentare

Leave a comment